Ακροβατικός διάδρομος - ΖΕΥΣ
15406
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15406,page-child,parent-pageid-15400,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Ακροβατικός διάδρομος

Η ιστορία του ακροβατικού διαδρόμου ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Έλληνες εκτελούσαν, σαφώς διαφορετικής μορφής, ακροβατικά στοιχεία με στόχο πάντα την ανάδειξη της φυσικής κατάστασης και των δεξιοτήτων τους. Η σύγχρονη ιστορία του διαδρόμου ξεκινά από το Αμερικάνικο εθνικό πρωτάθλημα το 1886. Αργότερα ο ακροβατικός διάδρομος παίρνει τη σημερινή του μορφή από τον Raudy Mulkey.

Ο ακροβατικός διάδρομος είναι ένας ελαστικός διάδρομος 25 m μήκος και 2m πλάτος. Αποτελείται από ελαστικούς ράβδους fiberglass, οι οποιοι καλύπτονται από δύο στρώματα αφρώδους τάπητα. Στο τελείωμα του τοποθετούνται στρώματα 10 μέτρων για την προσγείωση των αθλητών.

Ο ακροβατικός διάδρομος συνδυάζει μερικές από τις δεξιότητες του εδάφους της ενόργανης γυμναστικής με εκείνες του τραμπολίνο. Το πρόγραμμα του διαδρόμου αποτελείται από 5 εώς 8 ασκήσεις ανάλογα την κατηγορία. Στο προκριματικό γύρο οι αθλητές/ριες καλούνται να εκτελέσουν δύο προγράμματα. Οι οχτώ καλύτεροι αθλητές/ριες περνούν στον τελικό όπου παρουσιάζουν από ένα εως δύο προγράμματα ανάλογα με την κατηγορία. Η βαθμολόγηση είναι παρόμοια με το τραμπολίνο. Προκύπτει από την βαθμολογία της τεχνικής και του βαθμου δυσκολίας.