Ελληνική γυμναστική ακαδημία ΖΕΥΣ | Τραμπολίνο, Συγχρονισμένο
15404
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15404,page-child,parent-pageid-15400,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Τραμπολίνο

Το τραμπολίνο είναι ένα ευχάριστο άθλημα ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, τα οποία στην αρχή το βλέπουν σαν παιχνίδι και στην πορεία συνειδητοποιούν ότι είναι αθλητές/ριες του. Κατασκευάστηκε με τη μορφή που έχει σήμερα το 1936 από τον George Nissan και στη πορεία εκτός απο την αθλητική του χρήση χρησιμοποιήθηκε ακόμη και για την εκπαίδευση των αστροναυτών. Από το 2000 εντάχτηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Το αγωνιστικό τραμπολίνο αποτελείται από ένα ειδικό ανθεκτικό δίχτυ που σταθεροποιείται με ελατήρια σ’ ένα σιδερένιο πλαίσιο διαστάσεων 5,2 m x 3,05 m. Πέρα από το δίχτυ υπάρχουν περιμετρικά στρώματα για την ασφάλεια των αθλητών.

Στο αγώνισμα του τραμπολίνο οι αθλητές/ριες καλούνται να εκτελέσουν 10 συνεχόμενα άλματα με ακροβατικά στοιχεία. Στον προκριματικό γύρο εκτελούν δύο προγράμματα. Οι οχτώ καλύτεροι αθλητές/ριες περνούν στον τελικό, όπου παρουσιάζουν ένα μόνο πρόγραμμα. Η βαθμολογία προκύπτει από την πρόσθεση του βαθμού τεχνικής, του βαθμού δυσκολίας,  χρόνου πτήσης και του βαθμού μετατόπισης.

Αν λοιπόν, ψάχνετε για ένα άθλημα που θα σας μεταφέρει σε νέα ύψη, τότε το τραμπολίνο μπορεί να σας θέσει προς την σωστή κατεύθυνση!!

Γιατί να επιλέξω το τραμπολίνο?
Τα οφέλη του τραμπολίνο είναι πάρα πολλά.
Πρώτα απ’ όλα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος γυμναστικής που σου φτιάχνει τη διάθεση και σε γεμίζει χαρά. Ένας τρόπος εκτώνωσης που παράλληλα γυμνάζει όλους τους μύς του σώματος.

Ακόμη:

  • Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού
  • Βελτιώνει το καρδιακό σύστημα
  • Ενισχύει την κυκλοφορία του οξυγόνου στους ιστούς του οργανισμού

  • Βελτιώνει τον έλεγχο του σώματος
  • Γεμίζει το σώμα με ενδορφίνες (ορμόνες για καλή διάθεση)
  • Αυξάνει την οστική πυκνότητα

Συμφωνα με τη NASA η αναπήδηση στο τραμπολίνο είναι 68% πιο αποτελεσματική από το τρέξιμο και αυξάνει την λεμφική λειτουργία κατά 15%.