Οφέλη του αθλητισμού στα αθλήματα της γυμναστικής - ΖΕΥΣ
15422
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15422,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive

Οφέλη

Οφέλη του αθλητισμού στα αθλήματα της γυμναστικής

Είναι σημαντικό ένα παιδί να αρχίσει να αθλείται, από μικρή ηλικία, για την υγεία και την φυσική του κατάσταση. Τα παιδιά που αθλούνται τακτικά και έχουν δραστήριο τρόπο ζωής είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν συναισθηματικές διαταραχές και στην ενήλικη ζωή τους.

Τα αθλήματα της γυμναστικής (Ενόργανη, Τραμολίνο, Ακροβατική, Γενική γυμναστική) εκτός ότι αποτελούν τη βάση για ενασχόληση με άλλα αθλήματα, διδάσκουν στα παιδιά την υπομονή, την επιμονή, την αφοσίωση. Για αυτό και οι επιτυχημένοι αθλητές / τρίες φαίνεται να ακολουθούν την επιτυχία παρά να αποφεύγουν την αποτυχία. Επίσης τα παιδιά διδάσκονται την πειθαρχία, τον  αυτοσεβασμό, την αυτοσυγκέντρωση. Αυξάνουν την δύναμη – αντοχή τους καθώς και την ευλυγισία τους.

Επιπλέον έχουν καλύτερο συντονισμό και ισορροπία. Τα παιδιά αποκτούν αθλητικό πνεύμα! Ο κόσμος της γυμναστικής λοιπόν, παρέχει όλες τις ιδιότητες που είναι ευεργετικές για όλη τη διάρκεια της ζωής του παιδιού – αθλητή. Μέσα από τον υγιή συναγωνισμό και ανταγωνισμό τα παιδιά μαθαίνουν να ανταπεξέρχονται στις αυριανές δυσκολίες της ζωής όποιες και αν είναι αυτές!